Trumpin dilemma ja sen ratkaisu


Yhdysvaltojen presidentinvaalit toivat lopulta aika selkeän tuloksen, Biden keräsi yli 77 miljoonaa ääntä – siis viisi miljoonaa ääntä enemmän kuin Trump. Bidenin tulos on historiallisen komea.
 Trumpille oli kova paikka jo neljä vuotta sitten, kun hän voitosta huolimatta sai kolme miljoonaa ääntä vähemmän kuin Clinton. Eräässä mielessä Clinton oli voittaja, mikä saattoi pahastikin kalvaa miestä. Ehkä juuri sen tähden Trump jaksoi toistella usean vuoden ajan laittomista äänestäjistä.

Loputtoman itsekeskeisen Trumpin dilemma on nyt se, että tilannetta on mahdotonta hyväksyä. Hän on hävinnyt, hän ei saanut toista kautta ja mokannut mielestään. 

Dilemman ratkaisut ovat varmaankin Trumpin mielestä huonoja ja vieläkin mahdottomampia.

1. Trump myöntää kaiken ja sanoo hävinneensä

Tämä on viimeinen asia, jonka Trump haluaa myöntää, vaikka se olisi kivuton, nopea ja uuden nousun mahdollistava. Hävinnyt voisi hetken haavoja nuoltuaan ryhtyä nostamaan uraansa uuteen nousuun.

Tämä ei Trumpille taida olla mahdollista.

2. Väittää vaalit vääriksi

Tällä väitteellä pärjää muutaman päivän, mutta USA:n juridinen systeemi on niin vankka, että tästä ratkaisusta vedetään ilmat pois muutamassa päivässä, kun ei ole mitään näyttöä vaalivilpistä. Tämä kortti on pelattu loppuun viikossa.

3. Ryhtyä avoimeen kapinaan

Trump voi kutsua kannattajansa tuekseen ja ryhtyä pelastamaan vaaleissa kadonnutta valtaa. Mielenosoituksia? Aseellinen tuki? Tämä olisi kuitenkin käytännössä vallankaappaus, jota armeija ei salli. Edessä olisi kaamea konflikti, joka voisi tuoda vakavan lopputuloksen.

4. Passiivinen vastarinta, todellisuuden kieltäminen loppuun asti ja ratkaisu

Ainoaksi vaihtoehdoksi jää se, että Trump uikuttaa viimeiseen asti vaalien varastamisesta, mutta näyttö puuttuu. Osa republikaanisen puolueen ihmisistä ei tiedä mitä tehdä, sillä Trumpin myötä menee uskottavuus, Trumpin hylätessä puolestaan saattaa mennä poliittinen ura. Tämä repii puoluetta pahasti.

Viime metreillä Trump pitää uhoavan puheen, vannoo kostoa, sanoo kansan kyllä tietävän ja lupaa palata, I’ll be back. Sen jälkeen hän laskee itse lipun salosta ja astuu helikopteriin, joka lentää suoraan Floridaan. Siellä hurraavat joukot ottavat vastaan osavaltion uuden kuninkaan. Floridan nimi muutetaan Trumplandiaksi.

Ja show jatkuu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s