Tilastoja ja vieraskirja


Ensimmäinen päivä
Blogin avaus tuotti komean tuloksen: ensimmäisenä päivänä (21.3.2010) 86 kävijää tutustui sivuihin ja sivuille ilmestyivät ensimmäiset kommentit. 119 näyttökertaa. Bloginoviisille ihanan kannustava tulos.

Kuulen miellelläni kommentteja sivuista ylipäänsä ja myös ehdotuksia niiden toimivuuden lisäämiseksi.

Käyttäjätilasto 23.3.2010 – kolme päivää
Kolmen ensimmäisen toimintapäivän aikana Dosentin ikkunasta on katsottu kiivaasti sisään. Peräti 224 kertaa kolmen ensimmäisen päivän aikana sivuilta ladattiin tiedosto: valtaosaltaan pääsivun uusin artikkeli.

Kävijöiden kokonaismäärä on kolmen päivän aikana ollut yhteensä 144.

Kiitos mielenkiinnosta ja kannustuksesta Dosentin ikkunan startissa: tavoitteena on monipuolinen  teologisen pohdinnan kohtaamispaikkaa.

500 latauksen raja ylittyi ja uusi päiväennätys
26.3.2010 aamupäivällä 500 yksittäisen latauksen raja meni rikki kokonaislaskurissa ja lisäksi 26.3.2010 syntyi myös uusi yhden päivän ennätys: sivun tekstejä ladattiin 265 kertaa. Piispa-analyysi on selvästi kiinnostanut ja monet uudet lukijat ova löytäneet sivut.

Ensimmäinen viikko: yli 1000  näyttökertaa
Ensimmäisen seitsemän päivän jakson aikana Dosentin ikkunaa artikkeleita on katsottu yli 1000 kertaa. Raja ylittyi sunnuntaina 28.3.2010 klo 23.10 kun ensimmäinen tuhat tulee täyteen näyttökerta mittarissa. Pikainen analyysi lukijamäärien nousuun on se, että useat ovat kiinnostuneet Helsingin uuden piispasta.

Alle kaksi viikkoa, 1500 näyttökertaa
Blogin kävijämäärät ovat olleet ilahduttavat, kun kahden viikon rajapyykki lähestyy: blogin yksittäisiä sivuja oli ladattu yhteensä yli 1500  kertaa.  

2000 näytökertaa täyteen
7.4. näyttökertamittari raksutti täyteen tasaluvun: 2000. Aikaa tähän kului 18 päivää.
 

Ensimmäinen kuukausi: 3350 näyttökertaa, päiväennätys yli 300 näyttökertaa
Ensimmäisen kuukauden suuri kävimäärä on ollut tosi iloinen yllätys. Kaksi tekstiä ovat selvsti nousseet yli muiden. Ensimmäinen on Helsingin uuden piispan analyysi (osa1) ja toinen on postaus Raamattuun uskominen on epäjumalanpalvelusta. Jälkimmäinen nosti päivittäisten näyttökertojen määrän yli 300.  Uusi piispa ja Raamatun asema ovat siis Top-listan kärjessä.

 

Yli 4000 näyttökertaa
Vappuna 30.4.2010 meni 4000 näyttökerran raja rikki.

 Kaksi kuukautta, 5000 näyttökertaa
21.5.2010 napsahti mittariin uusi lukema: 5000 näyttökertaa.

 

5500 näyttökertaa
2.6.2010 näyttökertamittariin rapsahti  lukema 5500.

6000 näyttökertaa
14.6.2010 näyttökertamittariin tuli lukema 6000. Piispanvaali oli selvä kiinnostuksen ykköskohde lukukerroissa.

15.7.2010 yli 6500 näyttökertaa
Kesä on ollut hiljaista kirjoittamisen suhteen, mutta kävijöitä on tasaiseen tahtiin.

4.8.2010 yli 7000 näyttökertaa
Elokuun alku on selvästi näkynyt kasvaneissa lukijamäärissä.

14.8.2010 yli 7500 näyttökertaa
Elokuun jatkuu erittäin vilkkaana.

20.8.2010 yli 8000 näyttökertaa
Elokuusta tulee tällä menolla Dosentin ikkunan yksi villkaimmista kuukaisista tähän mennessä.

6.9.2010 yli 8000 näyttökertaa
Tänään napsahti 9000 latausta täyteen. Artikkeli nimeltä Jänis lautasella, homo parisuhteessa kiinnostaa lukijoita.

3.10.2010 yli 12000 näyttökertaa

Syyskuun aikana luettiin Dosentin ikkunasta erityisesti piispoista: Eero Huovisen lähtöjuhlista ja vielä paljon enemmän Irja Askolan piispanvihkimyksestä.

24.10.2010 yli 20 000 latausta
Viimeinen viikonloppu ja suuren Homoillan keskustelu löi suuren lukuaallon yli Dosentin ikkunan: kahdessa vuorokaudessa sivusto ladattiin yhteensä yli 6000 kertaa. Yhtenä päivänä Dosentin ikkuna oli jopa wordpress.com globaalilla listalla 54. luetuin sivusto – suomenkieliselle tekstille hyvä suoritus.

 13.11.2010 yli 22 000 latausta
Kirkolliskokouksen päätös on kiinnostanut: kahden päivän aikana Dosentin ikkunan tekstejä on ladattu yli 600 kertaa.

 7.12.2010 yli 25 000 latausta
Uskonnollisen lahkon nousu otsikoihin toi myös vahvan piikin Dosentin ikkunaan. Postaus on ladattu noin 2000 kertaa muutamassa päivässä.

 25.1.2011 yli 30 000 latausta
Joulu on ollut hiljaista aikaa, mutta uusi vuosi tuo uudet jutut.

 2.4.2011 yli 35 000 latausta – toinen dosentin ikkunan vuosi alkaa
Viimeiset kaksi kuukautta blogi ja elämä on pyörinyt eksegetiikan opetuksen ympärillä. Nyt on taas aika avata muitakin ikkunoita.

7.8.2011 yli 40 000 latausta

Kesä 2011 oli hiljaseloa kirjoittamisessa, mutta nyt taas on vilkkaampi aika.

21.10.2011 yli 45 000 latausta
Kirjoittamisessa tulee väliin taukoja, toisinaan taas tekstejä pukkaa useasti.

20.2.2012 yli 55 000 latausta

Lukijoiden määrä on vuodenvaihteen aikana ollut taas varsin suuri. Erilaiset vaalit näyttävät kiinnostavan.

15.10.2012 yli 80 000 latausta

Kesän keskustelut näkyvät voimakkaana piikkinä kävijäluvuissa, vaikka en ole jaksanut niin usein nyt kirjoittaa kuin aiemmin. Selvästi Kirkonkellari.fi vie myös oman aikansa.

 Lukijoiden määrä on yksi tärkeä palaute. Toinen asia on teksteihin tulevat kommentit. Kommentin jättäminen on kuin antaisi lahjan blogistille – olkoonpa paketin sisällä risuja tai ruusuja.

Kiitos kiinnostuksesta. Blogistin ilo on se, että teksteillä on lukijoita, että tekstit ovat tavalla tai toisella iloksi kävijöille. Ja jos ei ole kaikesta samaa mieltä, niin saa ainakinverenkiertoon vauhtia.

Kiva olisi lukea vieraskirjassa jokin ajatus, miltä sivut näyttävät, joten jos jaksat kirjoittaa, niin iloitsen siitä – kuten myös saamistani suorista viesteistä.

3.12.2017
Sivuston uusi muotoilu: jo oli aikakin!

10 vastausta artikkeliin “Tilastoja ja vieraskirja

  1. Hei Kari,
    Hienoa, että olet tällaisen keskustelun avannut! Sekä köyhyydestä että muista tärkeistä asioista on hyvä pitää keskustelua yllä, ettemme vaipuisi voimattomuuteen ja unohtaisi yhteisen elämän ja jakamisen tärkeyttä.
    Päivi Thitz

  2. Terve Päivi,
    kiva kun kävit ja kuittasit vieraskirjaan diakkilaisen puumerkin. Tarkoitukseni on tarjota sivuilla aineistoja, jotka osuvat myös opiskelijoiden tarpeisiin niin teologisen teidekunnan kuin Diakin näkökulmasta.

    Kari

  3. Hei Kari,

    Ystävän facebook linkistä löysin tänne sivuillesi (ja kyllä, arvasit oikein siitä homokeskustelustahan oli kysymys). Olen innolla lukenut joitakin uusinpia ja vanhempiakin päivityksiäsi. Juuri äsken sytyin kirjoittamaasi tabu-tekstiin. On mieltäavartavaa saada lukea vaikka Raamatun tekstejä uudella tavalla (itselleni) valottavia kirjoituksiasi. Eniten taidan aina ilahtua kun jotakin luen siitä, että kirjoittajalla on omiakin ajatuksia ja että jossakin taustalla ”paistaa” ajatus siitä, että kristinuskon keskeinen sanoma on rakkaus ei dogma (yksinkertaistamisenkin uhalla). Aion liittyä säännöllisen epäsäännöllisiin lukijoihisi. Hyvää syksyä! (Ai niin siitä sivujen ulkoasusta: ihan hyvä, asiallinen,kaipasin äsken kuukausittaisen blogiarkiston päivitysten otsikoita).

    terv. Pirjo

    1. Hei Pirjo,
      oli kiva lukea terveiset ja saada toivotukset.
      Joo, tuota arkistoinnin toimivuttaa en ole paljon edes ehditynyt vielä miettiä. Hyvä kun sanoit: katsotaan onko sivustolla siihen jotain apuvälineitä.
      Kari

  4. Kiitos, Kari, selväjärkisestä, asiantuntevasta ja hillitystä blogistasi. Tulen seuraamaan sitä mielenkiinnolla.

    Olen itse aloittanut blogin pitämisen Kotimaa24-sivuilla:

    http://www.kotimaa24.fi/blogit/kommentoiduimmat/article/?bid=427&id=11876&start=160

    Ehkä minun ei olisi pitänyt aloittaa. Kommentit repivät auki kaikki haavat, joita sain ollessani konversiohoidossa Asser Stenbäckin käsiteltävänä.

    Parhain terveisin,

    Olli Stålström

    1. Terve Olli,
      ja kiitos ystävällisestä palautteessta.

      Kirjoitin viime talvena Kotimaa24 sivustolla blogia, mutta koin sen lopulta turhauttavaksi jatkuvien kärkevien mielipiteiden takia, jotka eivät kokemukseni mukaan olleet kiinnostuneet keskustelusta. Aikalaiseen ampiasipesään olet pääsi työntänyt. Tsemppiä ja voimia asiallisen kirjoittamisen vaikka törkyä tulisikin vastaan.
      Kari

  5. Hei.

    On ihan kiva, että pidät blogia, mutta voisitkohan jatkossa laittaa luentodiat jollekin yliopiston tarjoamalle oppimisalustalle (esim. moodle)? Se, että diat ovat sikin sokin muiden blogikirjoitusten (joista osa on akateemisia, osa ei) seassa, ei palvele mielestäni ketään. Itse löysin lopulta diat yksitellen useiden klikkausten jälkeen, mutta paljon se vei aikaa. Ymmärrän, että saat tämänlaisen järjestelyn kautta ilmaista mainosta ja useita tuhansia näyttökertoja lisää blogillesi ja mielipideteksteillesi, mutta mielestäni se ei ole kuitenkaan kurssin alkuperäinen tarkoitus.

    1. Hei,

      asioilla on puolensa. Laadin juuri koosteen palautteesta. Siinä ylivoimainen enemmistö oli tyytyväisiä ratkaisuun että luentomoniste on tarjolla blogissa etukäteen. Jos sen hakee ennen luentoa, niin se on aina ylimpänä ja helppo löytää. Enemmän kaivamista on silloin, jos hakee ne vasta nyt lopuksi.

      Kaikissa alustoissa on hyöty ja haittapuolensa. Moodle esim edellyttää aina uuden alustan luomista. Blogin käyttö ei perustunut ajatukseen saada julkaisulle jukisuutta vaan hyödyntää jo olemassaolevaa pohjaa. Blogin käyttämisellä saattaa olla yksi huono puoli opiskelijan mielestä: silmä voi harhautua väärän tekstin lukemiseen (vastaavin sanoin kuin sinä asian ilmaisi palauteessa 1-2 opiskelijaa vuosikurssin 180 opiskelijan joukosta). Tähän vaivaan tehoaa mielestäni parhaiten kova kurinalaisuus ja päätös etsiä vain EK103 luentomiste lukematta mitään muuta. ; = )

      Kiitos kommentista, samaa asiaa pohdin alkuvuonna kun päädyin blogin käyttämiseen!
      t.
      Kari

      1. Hei.

        Vastasit kyllä hieman kommenttini ohi. Lähes kaikki luennoitsijat yliopistolla laittavat diansa nettiin etukäteen ja varmasti tätä nykyään hyvin yleistä tapaa monet ovat kehuneetkin. Annoit kuitenkin ymmärtää, että ylivoimainen enemmistö oli kehunut nimenomaan blogi-yhdistelmää. Näin asia tuskin kuitenkaan on?

        Ja olen kyllä tutkinut materiaaleja ennen luentoja, se että en ole tulostanut niitä johtuu lähinnä ekologisista syistä. Näin ollen jouduin vielä tarkistamaan muutamia yksityiskohtia oppimispäiväkirjaa varten.

        On totta, että moodle edellyttää aina uuden alustan luomista, mutta tuskin se niin työlästä voi olla, kun lähes kaikki opettajat, jopa vierailevatkin kuitenkin käyttävät sitä.

        Tuo kommenttisi silmän harhailemisesta ja siitä selviämisestä kurinalaisuuden avulla kuulostaa kyllä melko erikoiselta, ikään kuin olisi pahe lukea muita tekstejäsi. Tästä ei kuitenkaan ole kyse, kirjoitinhan jo edelliseen kommenttiini ihmetykseni syyt. On kuitenkin tietoinen ratkaisu valita julkaisualustaksi yliopiston tarjoamien alustojen sijaan oma blogi. Edellisessä kommentissa yritin lähinnä selvittää näitä syitä (on vaikea kuvitella, että syynä olisi tosiaan laiskuus luoda uutta moodle-alustaa) ja antaa parannusehdotuksen.

  6. Hei,
    ja pahoittelut siitä että vastaan näin pitkällä viiveellä. Elämä ja työt söivät blogin käyttämisen toviksi.

    Luulen että ymmärrän kyllä pointtisi siitä mikä olisi ideaali ratkaisu opiskelijan näkökulmasta. Olen käyttänyt eri opiskleijaryhmien kanssa muutaman kerran blogia ja muutaman kerran moodlea. Kummassakin on puolensa, mutta moodle on opettajan näkökulmasta paljon työläämpi ja kömpelömpi väline. Se on toimiva kun pitää seminaaria, mutta peruskurssin luentorunkojen jakamisessa blogin edut/tehot olivat ilmeiset minun kannaltani – mutta sehän on vain toinen puoli juttua.

Jätä kommentti