Aatto-illan vaaliveikkaus


Vaalikampanjat on käyty, keskustelut ovat ohi ja on äänestyksen aika. Tosin melkoinen osa on jo äänestänyt.

Vaaliviikon Ylen ennuste ja vaalikeskustelu vahvistivat aiempia signaaleja: vaalin ensimmäisestä kierroksesta on tulossa aiempaa tiukempi.

Stubbin kannatus laski myös Ylen kyselyssä, Haavisto piti asemansa ja Halla-aho ja Rehn nousivat. Halla-aho ehkä viime hetkellä ja Rehn ehkä liian myöhään ehtiäkseen kärkikahinaan..

Nyt on veikkauksen aika. Oma ennusteeni on, että sunnuntaina Stubb tulee saamaan äänistä noin 23% (+/-1%). Saalista ovat Stubbin osuudesta syöneet yhtäältä maltillista porvaria äänestävät Rehn-fanit ja toisaalta äärikansallista ja äärioikeistolaista linjaa vetävät Halla-ahon kannattajat. Halla-aho nettoaa myös jonkin verran systeemiä vastutustavia protestiäänestäjiä (jos nämä eiväät jää kotiin).

Halla-aho nousee vielä ennusteita korkeammalla ja saa 21% (+/- 1%). Haavisto pitää tasaisen kannatuksensa 22% (+/- 1%).  Rehn saattaa kiriä vielä hieman lisää, mutta jäänee 15% (+/-1%) kannatukseen.

Toiselle kierrokselle menee näillä numeroilla siis selkeästi Stubb, mutta jos Haavistolla toteutuu -1% ja Halla-aholla +1%, niin Halla-aho tekee jytkyn ja menee toiselle kierrokselle. Se olisi kyllä melkoinen yllätys, mutta ehkä se on muhimassa.
Voit jättää kommenttina oman ennusteesi.
Hyvää äänestyspäivää sunnuntaina!

Yksi vastaus artikkeliiin “Aatto-illan vaaliveikkaus

Jätä kommentti