Pastorin ikkunan vaaliblogi nro3: Kirkolliskokoukseen syntyy kirkkoryhmiä


vaakunaRisto Voipio nosti esiin Kotimaa24 blogissaan sen, että kirkolliskokousvaalit vaikeasti hahmotettavat ovat niin ryhmien nimien kuin vaaliohjelmien osalta. Kritiikki näyttää osuvan hyvin maaliin. Vielä ei ole julkisuuteen tullut maanlaajuisia kirkollisia ryhmiä, joilla olisi kuvaavat nimet ja tunnettu ohjelma.

Jotta ei vain hutkita vaan ollaan asianmukaisia, niin on kyllä sanottava, että Voipion analyysi on piirretty aika suurella pensselillä. Esimerkiksi blogistin näköpiiriin ei ole mahtunut valtakunnallista Muutoksen tuuli –verkostoa (muutoksentuuli.com), jonka syntyi neljä vuotta sitten muun muassa Espoon Kevään kirkko ja Helsingin Tulkaa kaikki –ryhmien yhteistyössä. Muutoksen tuuli kokoaa laajan ja valtakunnallisen maltillisten uudistusmielisten ryhmien verkoston.

Verkostolla on oma, kaikkien mukana olevien hyväksymä ohjelma. Sitä paitsi verkosto on jo toiminut kirkolliskokouksen viime istuntokaudella. Eikö tämä ole juuri sitä kehitystä, mitä Risto Voipio kaipasi?

Yhä vähemmän on muutaman ehdokkaan maantieteellisiä ryhmiä ja yhä enemmän on laajempia tietyn kirkollisen ja hengellisen linjan yhdistämiä ehdokkaita

Yhä vähemmän on muutaman ehdokkaan maantieteellisiä ryhmiä ja yhä enemmän on laajempia tietyn kirkollisen ja hengellisen linjan yhdistämiä ehdokkaita. Edelleen toivomisen varaa on kuitenkin siinä, miten selkeästi ryhmät ehtivät ja osaavat kirjata linjansa näkyviin. Toiminta aktivoituu lähinnä vaalivuonna ja tehdään liian spontaanisti.

Kehitys on kuitenkin tapahtunut pienin askelin ja tulee näkyviin oikeastaan vain, jos vertaa keskenään useamman peräkkäisen vaalin ryhmiä. Sen perusteella voi päätellä, että tämä kehityskulku on ottanut näissä vaaleissa vähintään kukonaskeleen eteenpäin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s