Latvus

Kari Latvuksen blogi kirkosta ja yhteiskunnasta

Tarvitaan myös moraalinen tilinpäätös

leave a comment »


Epävirallisen tiedon mukaan Diakonia-ammattikorkeakoulun tilinpäätös vuodelta 2012 osoittaa ennätyssuurta voittoa; se on noin kaksinkertainen budjetoituun tulokseen, joka ilmeisestikin perustui laskettuun tarpeeseen. Tulos on myös poikkeuksellisen suuri verrattuna edellisvuosien keskiarvoon (0,7 miljoonaa euroa). Tällainen tulos on merkittävä saavutus organisaatiolta, joka ei yhtiöjärjestyksensä mukaan pyri lainkaan tekemään taloudellista voittoa.

Tuloksen julkistaminen tapahtuu tänä vuonna vasta osakeyhtiön vuosikokouksen jälkeen kesäkuun lämpimillä, hiukan ennen lomille siirtymistä. Henkilökuntaa on erityisesti ohjeistettu asiasta: siitä ei tule kertoa julkisuuteen mitään.

Sisältyykö tilinpäätökseen ja vuosikokouksen päätöksiin myös Diakin moraalinen ja ideologinen tilinpäätös vuodelta 2012? Tänä vuonna siihen olisi erityinen syy, kun globaalisti oikeudenmukaisuuden ja taloudellisen tuloksen metsästämisen välinen railo kasvaa. Pörssiyhtiöt hakevat yksisilmäisesti yhä suurempaa voittoa ja kerta toisensa jälkeen näyttävät hylkäävän oikeudenmukaisuuden, työntekijäyhteisön hyvinvoinnin vaalimisen ja muutenkin solidaarisen työntekijäpolitiikan.

On mielenkiintoista nähdä millaisen moraalisen tilinpäätöksen tekee Suomen ev-lut kirkon, kirkon herätysliikkeiden ja kristillisten järjestöjen omistama Diakonia-ammattikorkeakoulu. Puntarissa on moraalinen uskottavuus.

Mainokset

Written by latvus

19.4.2013 klo 13.27

Kategoria(t): diakonia

Tagged with ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: