Kirkonkellarin ensimmäinen ilta ja aamu


Uuden e-lehden tekeminen on ollut innostava ja voimia antava kokemus.  Joululomalla syntyneet ideat ovat matkan varrella löytäneet konkretian ja tekijöiden joukko on kasvanut mukavasti. Kirkonkellari voi onnistua vain jos se on laajalti jaettu ja myös  kollektiivisesti tuotettu tuote.

Muutamia havaintoja startista.

Ennen avausta:
Helsingin Sanomien juttu nosti Kellarin sivulla etukäteen koputelleiden määrän tuhanteen. Kotimaa24 uutinen uudesta lehdestä puolestaan laukaisi pienen väittelyn lehden sisällöstä niiden kesken, jotka eivät vielä tienneet sisällöstä mitään. Ilmeisesti riitti, kun kuvitteli.

Ensimmäiset palautteet lukijoilta:
Olli Seppälä katsoo asiaa K24 blogiviidakon kautta ja leimaa Kirkonkellarin blogisivustoksi vailla ikkunoita. Tämä ei ole tarkoitus, sillä Kellari pyrkii tekemään muuta kuin vain blogit. Blogi on lähtökohdiltaan päiväkirja, jossa julkaistaan lyhyitä tekstin katkelmia. Sitä voidaan toki kuitenkin venyttää kohti esseitä ja artikkeleita, mutta blogilla on ilmeiset rajansa.
Kirkonkellari julkaisee sen sijaan esseitä ja artikkeleita. Tekstit saavat kirjoittajien mukaan keskeisen värinsä yhtä hyvin analyyseistä kuin perustelluista mielipiteistä.
Seppälä rinnastaa Kirkonkellarin jostain syystä erityisesti Teologia.fi sivustoon. Teologia.fi pyrkii popularisoimaan teologisen tutkimuksen tuloksia ilman mitään keskustelu-ulottuvuutta. Kirkonkellariin liittyy vahva keskusteluominaisuus (tosin vielä teknisesti hiukan hankalasti). Keskustelun toivotaan kuitenkin olevan punnittua puhetta. Ehkä joku voi havaita yhteyksiä Teologia.fi suuntaan, mutta itselleni mainittu sivu ei ole ollut erityinen esikuva. Pikemminkin ajatukseni on ollut täyttää tyhjä tila painetun Vartijan ja netissä olevan K24 sivuston välissä.

Omassa blogissaan Olli Seppälä kuvaa julkaisua kriitiseksi älykköhankkeeksi vailla näköaloja – siis ikkunoita. Kukin arvioikoon kuinka onnistunut määritelmä on, mutta toivon että Kirkonkellari on mieluummin kriittistä kuin kritiikitöntä kirjoittamista, mieluummin älykästä kuin älynsä käyttämättä jättänyttä kirjoittamista.
Ja Olli Seppälällekin tiedoksi, että  tiedoksijulkaisutahti on joka toinen viikko (ei joka viikko kuten Seppälä kirjoittaa).

Kävijämäärät ovat lupaavia. Ensimmäisinä tunteina vierailijoita on ollut yli 400 ja  latauksia yli 2000. Mainio startti määrillä mitattuna.

Kirkonkellarin nimi herättää kovin erilaisia mielikuvia keskustelijoiden parissa. Mielikuvia kannattaa testata käymällä paikanpäällä. Tervetuloa siis lukemaan, kirjoittamaan ja kommentoimaan kirjoituksia.

Osoite on www.kirkonkellari.fi

JK 4.5.klo 12 Ensimmäisenä päivänä Kikronkellarin sivuja ladattiin yli 10 000 kertaa. Olli Seppälä korjasi bloginsa väitettä päivän aikana (mutta ei tosin mainitse korjausta) siitä että uutta lehteä tehtäisiin 52 kertaa vuodessa ja tiputti lukeman 26:een. Itse asiassa todellinen suunnitelmana on kesätauoko muistaen julkaista vuodessa hieman yli 20 numeroa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s