Isot pankit ja paljon olutta


Tämän viikon China Daily – European Weekly (April 6-12 2012) sisältää kaksi mielenkiintoista artikkelia. Ensimmäinen liittyy pankkeihin. Pääministeri Wen Jiabao on todennut hiljattain, että Kiinassa valtiojohtoiset pankit ovat liian suuria, tekevät liikaa voittoa ja pääsevät liian helpolla. Pankeilla on liian monopolinomainen asema. Jotta kansantalous olisi tehokkaampaa, on pankkisektorille tulossa ilmeisesti lisää kilpailua ja oletettavasti myös yksityistämistä. Kiinan talouden kasvulle ei näy loppua, vaikka vauhti onkin hiukan hiljaisempaa kuin menneinä vuosina.

Toinen saman lehden artikkeli kertoo maailman suurimmasta oluenkuluttajamaasta: Kiinasta. Viimeisten vuosien aikana ovat tee ja riisiviina tehneet tilaa oluelle. Kun oluen tuotanto Kiinassa vuonna 2006 oli 35,15 miljoonaa kilolitraa (yksi kilolitra = 1000 litraa). Määrä on kasvanut kahdeksan vuotta peräkkäin ja nousu viiden vuoden aikana on ollut peräti 50%: 2006 – 35,15 milj. kilolitraa; 2011 48,99 milj. kilolitraa. Viimeisen vuoden kasvuprosentti oli 9,3. Kiina on maailman suurin oluen tuottaja ja kuluttaja.

Olut-artikkelin mukaan oman osansa innostuksesta ovat saavat premium-oluet. Taso maistuu myös kiinalaisessa suussa. Tutkimuksen mukaan kiinalaisen tyylin mukaan olutta nautitaan ravintoloissa, baareissa ja muissa viihtymispaikoissa. Ja sitä juodaan tilaisuuden tullen rivakasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s