Latvus

Kari Latvuksen blogi kirkosta ja yhteiskunnasta

Piina, kärsimys ja hiljaisuus – hukatut sanat

leave a comment »


 

Viikko ennen pääsiäistä on saanut useita nimiä, jotka kaikki kuulostavat hieman vaikeilta tai oudoilta. Hiljainen viikko vielä menee, mutta piinaviikko on jo monelle liikaa. Luulen kuitenkin, että minä ja moni muu on työlääntynyt siihen, että moiset sanat on yhdistetty verellä ja kärsimyksellä piehtaroivaan yltiöuskonnolliseen kielenkäyttöön.

***

Pääsiäistä edeltävän viikon teemat ja sanasto ovat vuoden parasta antia koko kristillisyydessä. Tähän viikkoon mahtuu elämisen ahdistus, vaiva ja vaikeus. Toisten väkivaltainen riistäminen ja oikeusmurhakin. Siis koko elämän iso draama.

***

Pääsiäisviikosta tulee helposti tuore ja vaikuttava, kun sen teemoja lukee ja kuuntelee arjessa, tavallisten elämisen kokemusten valossa. Välttäen liiaksi ladattua teologista sanastoa ja uskonopin termejä. Hiljaisen viikon kärsimys on niin kovin totta katsoipa maailmaa ihan mihin suuntaan vain.

 (PS vuonna 2010 Dosentin ikkunassa tein hiljaisen viikon matkan vanhojen tekstien ja nykyajan teemojen kyydissä: sen löytää tästä https://latvus.wordpress.com/wp-admin/post.php?post=127&action=edit)

Mainokset

Written by latvus

23.4.2011 klo 22.55

Kategoria(t): kärsimyshistoria

Tagged with , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: