Dosentin ikkunassa 10 000 latausta – arvio ensimmäisestä puolesta vuodesta


 

(anna palautetta klikkaamalla

Kuvassa oleva henkilö muistuttaa kirjoittajaa erehdyttävän paljon

 tähtiä 1-5, kiitos)

Sivuston laskuri napsautti puolivuotissynttärin kunniaksi, syyskuun 18 päivänä, tasaluvun 10 000 mittariin, joka rekisteröi blogin eri tiedostojen lataukset. Määrä on iso ja tekijän kannalta iso ilo, koska suuri kävijämäärä kertoo heränneestä mielenkiinnosta.

Mitä on luettu ja mikä on oma itsearvioni ensimmäisen puolen vuoden ajalta? Etusivu on ladattu 4241 kertaa, mikä mahdollistaa itse asiassa myös aika monen tekstin lukemisen blogissa.

Luetuimpia yksittäisiä tekstejä eli kuuden tekstin kärki on seuraava:
Upea piispanvihkimys Helsingissä – yksi asia kaduttaa: 552 latausta
Homot kirkossa: 537 latausta
Helsingin uusi piispa – osa 1: 448 latausta
Arvioidut kirjat: Juntunen, Kirkon raamattuteologiasta: 414 latausta
Raamattuun uskominen on epäjumalanpalvelusta: 382 latausta
Heprean opiskelusta: 276

Vaille lukijoita eivät ole jääneet tekstit viineistäkään: Viinien maailmasta: Seven Deadly Zins 247 latausta.

Miten lukijat tulevat sivuille? Linkkikone osoittaa, että merkittäviä väyliä ovat linkit Kirkon nettisivulla ja facebook-keskustelut. Lisäksi kaikkitietävä google tuo sivuille päivittäin monia kovin vaihtelevilla hakusanoilla.

Blogia on ollut hauska kirjoittaa, mutta yhdessä asiassa toivon vielä voivani kehittää Dosentin ikkunaa. Keskusteluja syntyy vielä harvakseltaan ja vain poikkeuksellisesti usean keskustelijan välillä. Kynnys kirjoittaa jotakin kommentteihin nimellä tai nimimerkillä on aika korkea. Reilusti alle 10% kävijöistä jättää myöskään arvioita painamalla artikkelien alussa olevaa arviota klikkaamalla tähdistöä (tähdet 1-5; kommenttimahdollisuus näkyy vain jos valitsee kyseisen postauksen näkyviin, ei vielä etusivu-tilassa).

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita ja lähes kaikki tekstit kulkevat moderoinnin läpi sivuille näkyville. Moniin kommentteihin olen ehtinyt myös vastaamaan. Kirjoittajien ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta edellytän asiallista tyyliä kaikilta. Kylläkyllä: tietenkin oma rajallinen käsitykseni on suppea ja ainoa taho joka ratkaisee asiallisen ja asiattoman eron.

Siis lämmin kiitos käynnistä ja tervetuloa uudestaan – sekä kurkistamaan Dosentin ikkunasta sisään että kommentoimaan sen tekstejä.

Yksi vastaus artikkeliiin “Dosentin ikkunassa 10 000 latausta – arvio ensimmäisestä puolesta vuodesta

  1. Minä kiitän viitseliäisyydestä blogin kirjoittamiseen. Blogaavia akateemisia teologeja on hämmästyttävän vähän ja opettajatasolla sitäkin vähemmän. Olisi kiinnostavaa lukea monen muunkin luentosaleista tutun tyypin näkemyksiä ajankohtaisista uskontoon liittyvistä ilmiöistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s